Zakaj ZI Hiška?

Zakaj ZI Hiška?

Gradnja zidane hiše ni tako zelo komplicirana zadeva kot si morda marsikdo predstavlja. Z našo ZI Hiško pa smo le ta postopek še poenstavili. 

  • Z unikatnim sistemom na ključ poskrbimo tudi za najmanjše detajle.
  • Strokovno vodimo, kakovostno svetujemo, vsa gradbena dela pa izvajamo optimalno ter tehnično dovršeno.
  • ZI sanjsko hiško odlikuje opečna klasična gradnja, moderen videz, zlitje vrhunskih detajlov, funkcionalnost in estetska usklajenost, odlično razmerje med odprtostjo ter zasebnostjo, gradnja pa je mogoča tako v mestnem kot tudi vaškem okolju.

Naša prednost je v tem, da poskrbimo za vsa dela od zemeljskih del naprej, do poljubne gradbene faze.

 

Vodimo vas od začetka…

Za začetek seveda potrebujemo tudi za ZI HIŠKO gradbeno dovoljenje, za katerega pa najprej potrebujemo vso projektno dokumentacijo (DGD,PZI), ki se vam jo pripravi v sodelovanju z našimi zunanjimi sodelavci.

Po pravnomočnosti gradbenega dovoljenja in ob ureditvi prijavi gradbišča se gradnja lahko začne. Pripravi se zemljišče za gradnjo, izvedejo zemeljska dela – izkop, nato se začne s pripravo temeljev oz. temeljne plošče (ali pa gradnjo kletne etaže če stranka tako želi).

Sledijo konstrukcijska gradbena dela vseh etaž in podstrešja, izvedbo strešne konstrukcije in izvedbo krovskih del. Po vgradnji oken in vrat pa se nadaljujejo obrtniška dela v notranjsti hiše (izvedbe vseh elektro in strojnih instalaciji, ter ostalih del…).

 

 

... do zaključka

Sama gradnja ZI HIŠKe poteka hitro, ker smo vsi izvajalci, ki nastopamo pri gradnji usklajeni in izkušeni ter zato dela potekajo tekoče brez nepotrebnih zastojev. Strokovno vodimo, kakovostno svetujemo, vsa gradbena dela pa izvajamo optimalno ter tehnično dovršeno.

 

Blower door test

Ker so naše ZI Hiške zasnovane v pasivnem standardu je potrebno za pridobitev sredstev na EKO Sklad izvesti dela kvaitetno in temeljito, kar dokazujemo z izvedbo Blower door testa ter seveda ogromno zadovoljnih strank. 

Blower door je velik kalibriran ventilator z merilci tlakov in računalnikom. V času testiranja ga namestimo na vhodna vrata, da izmeri tesnost hiše.

Po koncu testiranja izdamo potrdilo za pridobitev subvencij EKO Sklada.

 

Spodaj so odgovori na nekaj vaših najbolj pogostih vprašanj. 

Kaj spada pod pojem pasivna hiša?

Pasivne hiše so tiste hiše, ki potrebujejo za ogrevanje do 15 kWh/m2a energije ali do 1,5 litra kurilnega olja na m2 ogrevane površine. Pasivna hiša ima v primerjavi s klasično hišo od 80 do 90% nižjo porabo energije. Glavna razlika v primerjavi s klasično hišo je, da pasivna hiša nima vgrajenega klasičnega načina ogrevanja. Za vzdrževanje želene temperature v pasivni hiši se uporablja sistem prisilnega prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka in drugi sistemi, ki koristijo obnovljive vire energije kot je sončna energija. Bistvo pasivne hiše je torej maksimalno zmanjšanje toplotnih izgub in maksimalni izkoristek energije sonca ter notranjih virov energije.

Kakšen je strošek gradnje pasivne hiše v primerjavi z gradnjo klasične hiše?

V osnovi je gradnja pasivne hiše v primerjavi z gradnjo klasične hiše dražja. Do razlike v ceni pride zaradi zahtevnejšega načrta in tudi izbire primernih materialov za gradnjo. Povprečno je začetna investicija v gradnjo pasivne hiše v primerjavi z gradnjo klasične hiše višja za okoli 15%. Vendar ob upoštevanju dejstva, da imamo možnost pridobitve EKO sklada za gradnjo pasivne hiše razlike skoraj ni.

Ali so kakšne slabosti pasivne hiše?

Če je pasivna hiša kvalitetno narejena in pravilno zasnovana potem slabosti ni.

V kolikem času se povrne investicija v pasivno hišo?

Zelo hitro, saj so stroški ogrevanja in hlajenja zelo nizki.